Balık tezgahları 'meyve bahçesine' döndü: Yazın sürpriz çözümü!

YAŞAM Yayınlanma : 26 Haziran 2026 07:02 Düzenleme : 26 Haziran 2026 07:02
Balık tezgahları 'meyve bahçesine' döndü: Yazın sürpriz çözümü!
Eskişehirli balıkçı Aykut Şen, yaz aylarında balık azlığına karşı tezgahının yarısını meyveyle doldurarak hem işini sürdürüyor hem de halka taze meyve sunuyor.
Balık tezgahları 'meyve bahçesine' döndü: Yazın sürpriz çözümü!

Eskişehir'de havaların ısınması ve balık avı yasağının başlamasıyla birlikte satışları düşen bir balıkçı esnafı, yaratıcı bir çözümle tezgahını renklendirdi.

Balık tezgahları \

BALIK TEZGAHLARINA YENİ BİR SOLUK

Odunpazarı ilçesindeki Taşbaşı çarşısında 36 yaşındaki balıkçı Aykut Şen, yaz aylarında balık azlığından dert yanarken, bu durumu avantaja çevirmek için tezgahının yarısını rengarenk yaz meyveleriyle doldurdu. Bu sıra dışı yöntemle hem işinin devamlılığını sağlamayı hem de halka taze meyve sunmayı amaçlıyor.

Balık tezgahları \

MEVSİMSEL DEĞİŞİMLERE YARATICI YAKLAŞIM

Şen, balıkçılığın mevsimlik bir meslek olduğunu belirterek, "Yaz aylarında balık avı yasağı giriyor ve bu da tezgahlarımıza az miktarda balık gelmesine neden oluyor. Bu nedenle tezgahımızın yarısını meyveyle dolduruyoruz. 3 ay boyunca vatandaşımıza hem balık hem de taze meyve hizmeti sunuyoruz" dedi. Geçen seneye göre meyve fiyatlarında da belirgin bir düşüş olduğunu ve bu yıl kirazın kilosunun 150 liradan satıldığını ekledi. Kiraz, erik, çilek ve yeni başlayan dut gibi ürünlerin yoğun ilgi gördüğünü sözlerine ekledi. Şen, günlük 500 kilo ile 1 ton arasında meyve sattıklarını ve ürünlerinin genelde geldiği gün tükendiğini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.