Balıkesir'in Sındırgı ilçesi bu kez 5 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Yer sarsıntısı Balıkesir'in yanı sıra Bursa, çevre iller ve hatta İstanbul'da da hissedildi. Deprem, kısa süreli bir paniğe yol açsa da, şans eseri can ve mal kaybı yaşanmadı ve yaşam hızla normale döndü.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ VE ETKİSİ
Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.2 olarak kaydederken, AFAD ise 5.1 olarak duyurdu. Yerin derinliklerinden gelen bu sarsıntı, birçok vatandaşı ev ve iş yerlerinden dışarı çıkmaya zorladı. Ancak yapılan ilk incelemeler ve yetkililerin açıklamalarına göre, deprem herhangi bir yıkıma veya yaralanmaya neden olmadı. Bölgedeki ekiplerin saha taramaları ise devam ediyor.
NORMALLEŞEN HAYAT VE GÜVENLİK MESAJI
Depremin ardından yaşanan kısa süreli endişe yerini sakinliğe bıraktı. Vatandaşlar, evlerine ve iş yerlerine geri dönerek günlük rutinlerine kaldıkları yerden devam etti. Yetkililer, bölgede olumsuz bir ihbarın bulunmadığını vurgulayarak, halka güvende oldukları mesajını verdi.







