Balkondan rastgele ateş açtı, belediye işçisi engelli kaldı

YEREL Yayınlanma : 02 Ağustos 2025 10:56
Balkondan rastgele ateş açtı, belediye işçisi engelli kaldı
Konya’da bir kişi, gece saatlerinde evinin balkonundan av tüfeğiyle ateş açarak belediyede temizlik görevlisi olarak çalışan bir kişiyi ağır yaraladı. Saçmaların isabet ettiği işçi sağ gözünü kaybederken, olayın şüphelisi gözaltına alındı. Zanlının hastan

Olay, Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi’nde saat 02.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 37 yaşındaki B.P., gece eşi H.S.P. ile yaşadığı tartışmanın ardından kayınpederinin de geldiği evde balkona çıkarak onunla birlikte alkol almaya başladı.

Uyarılara sinirlendi, tüfeğiyle ateş etti

Balkondan gelen gürültü üzerine çevredeki vatandaşlar ve yoldan geçen mahalle bekçileri sessiz olunması yönünde uyarıda bulundu. Ancak B.P., bu uyarılara sinirlenerek evdeki av tüfeğini alıp rastgele ateş açtı. Açılan ateş sonucunda o sırada sokakta temizlik yapan 28 yaşındaki belediye çalışanı H.Z., gözüne ve vücudunun çeşitli bölgelerine isabet eden saçmalarla yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra H.Z.'yi ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk etti. Tedavi altına alınan H.Z.’nin sağ gözünü kaybettiği ve hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Tutuklandı, eşi yalnız bırakmadı

Olayın ardından B.P., Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Konya Numune Hastanesi’ne götürüldü. Bu sırada hastane çıkışında eşi H.S.P., “Hayatım ne olursa olsun yanındayım. Seni çok seviyorum” diyerek eşine destek verdi.

İşlemleri tamamlanan B.P., adliyeye sevk edilerek ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.