Barış Harekatı'nın 52. Yılında Bakan Güler'den KKTC Cumhurbaşkanı'na Ziyaret

SİYASET Yayınlanma : 19 Temmuz 2026 14:32 Düzenleme : 19 Temmuz 2026 14:32
Barış Harekatı'nın 52. Yılında Bakan Güler'den KKTC Cumhurbaşkanı'na Ziyaret
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, KKTC'deki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel güvenlik konuları ele alındı.
Barış Harekatı'nın 52. Yılında Bakan Güler'den KKTC Cumhurbaşkanı'na Ziyaret

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 52. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gerçekleştirdiği ziyarette önemli temaslarda bulundu. Bakan Güler, başkent Lefkoşa'da KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile bir araya gelerek güncel konuları ele aldı.

Barış Harekatı\

KARŞILIKLI DEĞERLENDİRMELER YAPILDI

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki stratejik iş birliğinin yanı sıra bölgesel gelişmeler ve güvenlik konuları üzerinde durulduğu öğrenildi. Görüşmenin samimi bir ortamda geçtiği ve karşılıklı değerlendirmelerle verimli bir sürece sahne olduğu belirtildi.

Barış Harekatı\

HEYETTE KİMLER YER ALDI?

Bu önemli görüşmeye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, kuvvet komutanları ve Bakan Yardımcısı Salih Ayhan da iştirak etti. Heyetin ziyareti, adadaki güvenlik ve iş birliği vurgusunu pekiştirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.