Bartın'da afet ve acil durum olaylarına karşı erken uyarı sağlamak amacıyla yeni bir ikaz ve alarm sistemi kuruldu. Bartın Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) talebi doğrultusunda, deprem ve sel gibi olumsuz durumlar için Aselsan tarafından bu sistem hayata geçirildi.
SISTEMİN TEST SÜRECİ
Sistem, 11 Haziran Perşembe günü devreye alınarak, kent genelinde 2 gün boyunca test edilecektir. Bartın Valiliği, bu test süreciyle ilgili önemli uyarılarda bulunarak, kırmızı alarm düzeyinde sirenlerin çalacağını bildirdi. Vatandaşların paniğe kapılmamaları için gerekli önlemlerin alınması tavsiye edildi.
KIRMIZI ALARM UYARISI
Valilikten yapılan açıklamada, testler sırasında yüksek sesle çalacak sirenlerin yanı sıra, 'Dikkat Dikkat, İlimizde Kurulan İkaz ve Alarm Sisteminin Test Yayınıdır, Lütfen Panik Yapmayınız' anonsu yapılacağı belirtilmiştir. Bu süreçte, dalgalı siren sesi (kırmızı alarm) 30 saniye süreyle duyulacak. Vatandaşların bu testler sırasında sakin kalmaları önemle rica edilmektedir.









