Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak ile birlikte KONESOB'ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından göreve devam eden ve yeni seçilen oda başkanlarıyla bir araya geldi.
Akyokuş Kasrı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Altay, göreve devam eden oda başkanlarına başarılar diledi ve yeni seçilen oda başkanlarını tebrik etti.
İnsanların yarınlara daha güzel bakmalarını sağlamak adına çalışmanın kendileri için büyük bir kıvanç vesilesi olduğunu ifade eden Başkan Altay, özellikle Yeni Büyükşehir Yasası'ndan sonra merkezde ve merkezin dışındaki ilçelerde yoğun bir çaba içerisinde olduklarını vurguladı.

MERKEZ DIŞINDAKİ İLÇELER İÇİN ÜÇ TEMEL HEDEF
Başkan Altay, göreve geldikleri 2018 yılında merkezde hizmetleri artırarak devam ederken, merkez dışındaki 28 ilçeyle ilgili üç temel hedef belirlediklerini hatırlattı.
Bu hedeflerden ilkinin ilçelerin altyapısı olduğunu belirten Altay, ikinci olarak Konya merkezdeki sosyal hayatı zenginleştiren Bilgehaneler, KOMEK'ler ve Lise Medeniyet Akademileri gibi gençlere yönelik faaliyetleri merkez dışındaki ilçelere yayma çabası içinde olduklarını söyledi.
Üçüncü temel hedefin ise merkez dışında yaşayan vatandaşların gelirini artırmak olduğunu vurgulayan Altay, bunun için tarımsal ve hayvansal üretimin desteklenmesiyle ilgili çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Şehirde yaşayan 2 milyon 300 bin insanın hayatına sorunsuz devam etmesini sağlamanın en önemli sorumlulukları olduğunu belirten Başkan Altay, bu kapsamda oda başkanlarıyla istişare için bir araya geldiklerini ve istişare kanalının açık olmasının sorunlara çözüm üretmek için hayati önem taşıdığını dile getirdi.
RAYLI SİSTEM VE ULAŞIMDA BÜYÜK ADIMLAR
Konya için önemli işler yaptıklarını ve özellikle merkezde trafik problemini çözmek adına yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Başkan Altay, şehrin toplu ulaşım ağını yükseltme gayretinde olduklarını söyledi.
1980'li yıllarda başladıkları raylı sistem yolculuğunda bugüne kadar 27 kilometre raylı sistem yapmayı başardıklarını hatırlatan Altay, 2026 yılı itibarıyla kredisi çözülmüş ve inşaatına başlanmış yaklaşık 54-55 kilometrelik bir raylı sistem hattı yaptıklarını açıkladı.
Mevcut hattı ikiye katladıklarını belirten Altay, yatırım programına giren Ahmet Özcan-Fetih Caddesi'nin 19.1 kilometrelik ilavesi ve Barış Caddesi Tramvayı'nın ilavesiyle birlikte 24-25 kilometrelik bir işe daha başlamayı arzu ettiklerini ve nihayet hedefleri olan 24-25 kilometrelik, 29.1 kilometrelik metro hattının yapılmasıyla ilgili görüşmelerin Ankara'da devam ettiğini ekledi.
Konya'da bir huzur ve sükunet dönemi yaşandığını belirten Başkan Altay, AK Parti ve Cumhur İttifakı ortaklarının uyum içerisinde şehre hizmet etme gayretinde olduğunu vurguladı.
Bu sükunetin ve temsilin devam etmesini temenni eden Altay, 'İnşallah çok uzun yıllar şehrimize hep birlikte hizmet ederiz' diyerek sözlerini tamamladı. KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak da Başkan Altay'a esnaf ve sanatkarlara gösterdiği önemden dolayı teşekkür etti.








