Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Lisesi’nde düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ programında öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Bilgi ve tecrübelerini gençlerle paylaşan Başkan Palancıoğlu, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Şehrin kültürel mirasının önemli bir parçası olan Kayseri Lisesi’nde, gençler Başkan Palancıoğlu’nun kariyer yolculuklarından faydalandı ve kendisine teşekkür etti.

BAŞKAN PALANCIOĞLU'NUN KONUŞMASI
Başkan Palancıoğlu, programda konuşmasında Kayseri Lisesi’nden mezun olalı 40 yıl kadar zaman geçtiğini belirterek, okulun başarılarını anlattı. Kayseri Lisesi’nin eski dönemlerini yakalamak için yapılan çalışmaları övdü ve gençlere seslenerek, 'Cenab-ı Allah siz değerli öğrencilerimize hayırlı, güzel yazgılar yazsın, güzel bir gelecek nasip etsin inşallah' dedi. Ayrıca, eğitime önem verdiğini vurgulayarak kendi eğitim geçmişini paylaştı: İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Harita Mühendisliği Bölümü’nde lisans, yüksek lisans yaptıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde doktora tamamladığını ve Erciyes Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev aldığını belirtti.

EĞİTİMİN ÖNEMİ VE TEŞEKKÜR
Başkan Palancıoğlu, ilçeye kazandırdığı eğitim yatırımlarını hatırlatarak, eğitime verdiği önemin sebeplerini akademisyen kimliğiyle açıkladı. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek, 'Gençlerimiz için her zaman hazırız' dedi. Sıcak ve samimi bir ortamda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan, onların enerjisinden motive olduğunu ifade etti.







