Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yaz döneminde eğitimlerin devam ettiği Hatice Hatun Mahalle Külliyesi Çocuk Mektebi, Hatice Hatun Camii Kur'an Kursu ve Selçuklu Merkez Camii Kur'an Kursu'nu ziyaret ederek öğrenciler ve eğitimcilerle bir araya geldi.
Selçuklu Belediyesi'nin Sanat Eğitim Teknoloji Atölye Programları (SETAP) kapsamında faaliyet gösteren Hatice Hatun Mahalle Külliyesi Çocuk Mektebi ile Hatice Hatun Camii Kur'an Kursu'nda toplam 239 öğrenci, alanında uzman eğitmenler eşliğinde Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi alıyor.
Ziyaret sırasında Başkan Pekyatırmacı, öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etti ve kurs yetkililerinden yaz dönemi eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Selçuklu İlçe Müftüsü Selim Yazıcı da ziyaretlerde Başkan Pekyatırmacı'ya eşlik etti.
"ÇOCUKLARIMIZIN YAZ TATİLİNİ MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER IŞIĞINDA DEĞERLENDİRMELERİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR"
Başkan Ahmet Pekyatırmacı, Hatice Hatun Mahalle Külliyesi'nde öğrencilerle buluşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Sizler de yaz tatilini burada Hatice Hatun Külliyesi'nin içerisinde ve Hatice Hatun Camii'nde Kur'an'ı ve dini bilgilerimizi inşallah en güzel şekilde öğreneceksiniz. Ama bununla birlikte kamplar, oyunlar ve pikniklerle yaz tatilini en güzel şekilde geçireceksiniz.
Sizlere güzel bir tatil diliyorum. Tatil boyunca hem ailelerinizle hem de arkadaşlarınızla güzel bir şekilde hoşça vakit geçireceksiniz. Tatiller bir fırsat aslında. Bunu güzel bir şekilde faydalı işlerle değerlendirelim. İyi insan etrafına faydalı insandır.
Herkesle güzel iletişim kurar ve her zaman Allah'ın rızasını gözetir, Onun rızası için çalışır. Bu yüzden dinimizi en iyi şekilde hepimizin öğrenmesi gerekiyor. Bu anlamda burada Allah'ın evinde, güzel bir mabedin içerisindeyiz. Bu ortamda bu bilgileri öğreniyor olmak da sizler için çok çok güzel bir durum.
Hele böyle sizlerle ilgilenen, sürekli sizlerle birlikte olan kıymetli hocalarımızla beraber olunca çok daha güzel oluyor. Bana güzel bir mesaj gönderdiğiniz ve davet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Yaz tatilimiz inşallah en güzel şekilde geçsin. Ondan sonra da dinlenmiş olarak yeni bir döneme tatilden sonra inşallah hep birlikte başlarsınız.”
"BURADA ÖĞRENDİĞİNİZ BİLGİLER SİZLERE BÜTÜN HAYATINIZ BOYUNCA YÖN VERECEK"
Başkan Pekyatırmacı, Selçuklu Merkez Camii Kur'an Kursu'nda öğrencilerle yaptığı buluşmada ise şunları söyledi:
“Camimiz her zaman olduğu gibi çiçek bahçesine dönmüş elhamdülillah. Sizlerin varlığı camilerimizi güzelleştiriyor, şenlendiriyor. Hepinizi tebrik ediyorum. Hidayet hocamın daveti üzerine bugün burada sizlerle birlikteyiz.
Başta Hidayet Hocam olmak üzere burada görev yapan tüm kıymetli hocalarımıza, hoca hanımlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. İnşallah bu yaz dönemini Selçuklu Merkez Camimizde en güzel şekilde değerlendireceksiniz.
Başta kutsal kitabımız, Kur'an-ı Kerim'i okumayı ve dualarımızı en güzel şekilde öğreneceksiniz. Burada öğrendiğiniz bilgiler sizlere bütün hayatınız boyunca yön verecek. Tatilde tabi sadece Kur'an öğrenmiyorsunuz.
Piknikler, geziler yapıyor, sosyal faaliyetler gerçekleştiriyor, yeni arkadaşlıklar ediniyorsunuz ve bu arkadaşlıklarınız ömür boyu kalıcı olacak. Biz Selçuklu Merkez Camisi'nde yaz Kur'an kursunda bu arkadaşımla birlikteydik ve birlikte Kur'an-ı Kerim'i öğrendim diyeceksiniz.
İnşallah güzel anıları da burada hep birlikte biriktireceksiniz. Sizler bizim her şeyimizsiniz. Sizler için ne yapsak az. O yüzden sizlerin varlığı bizim için en büyük mutluluk. Sizlere sağlıklı, huzurlu, mutlu, güzel bir yaz tatili dönemi diliyorum. Hepinize Allah'a emanet ediyorum.”
SELÇUKLU İLÇE MÜFTÜSÜ YAZICI'DAN TEŞEKKÜR
Selçuklu İlçe Müftüsü Selim Yazıcı da Başkan Ahmet Pekyatırmacı'ya yaz Kur'an kurslarına gerçekleştirdiği ziyaret ve eğitim faaliyetlerine sunduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.
Yaz Kur'an kursları kapsamında çocuklar, Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra çeşitli sosyal etkinlikler, geziler, oyunlar ve pikniklerle yaz tatilini verimli ve dolu dolu geçirme imkânı buluyor.









