Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
DEMOCRACİYE SAHİP ÇIKMA GECESİ
Tanoğlu, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi, demokrasiye, devlete ve milli iradeye sahip çıkarak tarihi bir destan yazdığını ifade etti. Bu gece sadece bir darbe girişiminin engellendiği bir zaman dilimi değil, aynı zamanda milletin birlik ve beraberlik içinde hareket ederek iradesine sahip çıktığı bir dönüm noktasıdır. O gece, vatandaşların canları pahasına vatanlarını, devletlerini ve demokrasilerini savunmalarını vurguladı.
BİRİKİM VE BİRLİK RUHU
Başkan Tanoğlu, kadın, erkek, genç ve yaşlı milyonlarca vatandaşın sokaklara çıkarak Türkiye’nin sahipsiz olmadığını tüm dünyaya gösterdiğini belirtti. Birlik ve beraberliğin en büyük güç olduğunu dile getiren Tanoğlu, milletin kökeni ve görüşü ne olursa olsun omuz omuza vererek hainlerin tüm planlarını boşa çıkardığını vurguladı. Kenetlenmenin, bu vatana göz dikenlerin en büyük engeli olduğunu sözlerine ekledi. Tanoğlu, mesajını 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anarak sonlandırdı ve gazilere minnet duyduğunu belirtti. Türkiye’nin geleceği için milli birlik ve beraberlik ruhunun yaşatılmasının önemine dikkat çekti.








