Bayburt'u Erzincan'a bağlayan tarihi İpekyolu üzerindeki kara yolu, dar yapısı ve yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle sürücüler için tehlike arz ediyor.

TEHLİKELİ GİZLİ BUZLANMA
Kış aylarında meydana gelen gizli buzlanmalar, bu yolu kullanan sürücülerin korkulu rüyası haline geldi. Son olarak, Demirözü ilçesinden cenaze için yola çıkan bir otomobil, Sadak Köyü mevkiinde gizli buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak dereye yuvarlandı. Neyse ki araçta bulunan üç kişi kazayı yaralı olarak atlattı.
VATANDAŞLARDAN TEPKİ
Yolda meydana gelen kazalar, bölge halkının tepkisini çekiyor. Hasan Çolakoğlu, yolun yıllardır büyük bir çile haline geldiğini belirterek, "Kışın bu yol tamamen ölüm yoluna dönüşüyor. Sürekli ölümlü kazalar yaşanıyor," dedi. Ayrıca, kar yağışı sırasında yolun kapalı kalmasının toplu taşıma araçlarını da etkilediğini vurguladı. Vatandaşlar, bu önemli güzergâhın bir an önce genişletilmesini ve güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ediyor.







