Bayburt’ta LGS heyecanı: 876 öğrenci sınavda ter döküyor

EĞİTİM Yayınlanma : 13 Haziran 2026 23:07 Düzenleme : 13 Haziran 2026 23:07
Bayburt’ta LGS heyecanı: 876 öğrenci sınavda ter döküyor
Bayburt'ta LGS heyecanı yaşanıyor. 876 öğrenci, sınavda ter dökerken, veliler okul bahçelerinde bekleyişlerini sürdürüyor. Sınav, iki oturum halinde gerçekleştiriliyor.
Bayburt’ta LGS heyecanı: 876 öğrenci sınavda ter döküyor

Bayburt’ta Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, bugün itibarıyla başladı. İl genelinde 876 öğrenci, bu önemli sınavda ter dökerek, geleceğine yön vermeye çalışıyor.

Bayburt’ta LGS heyecanı: 876 öğrenci sınavda ter döküyor 1

VELİLERİN BEKLEYİŞİ

Öğrenciler, sabah saatlerinden itibaren aileleriyle birlikte sınav merkezlerine gelerek kimlik kontrollerinin ardından salonlara alındı. Saat 09.30’da başlayan birinci oturumda, Türkçe, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru yöneltildi. Bu oturum için öğrencilere 75 dakika süre tanındı.

Bayburt’ta LGS heyecanı: 876 öğrenci sınavda ter döküyor 2

İKİNCİ OTURUMDA HEYECAN DORUKTA

İlk oturumun ardından 45 dakikalık bir ara verildi. Bu süre zarfında öğrenciler, okul bahçelerinde ihtiyaçlarını gidermeye çalıştılar. İkinci oturum ise saat 11.30’da başladı ve matematik ile fen bilimleri derslerinden toplam 40 sorunun yer alacağı bu oturumda öğrencilere 80 dakika süre verildi. Sınavın sonunda velilerin heyecanı ise gözlerden kaçmadı. Uğur Tan, çocuklarının hedefleri olduğunu belirtip, emeklerinin karşılığını beklediklerini dile getirdi. Diğer bir veli Yaver Saka ise, çocukların sadece kendileri için değil, aynı zamanda mazlum coğrafyaların umudu olduğunu ifade etti. LGS kapsamındaki merkezi sınavın, ikinci oturumunun tamamlanmasıyla saat 12.50’de sona ermesi bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.