Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Bereketli Mahallesi'nde, gelenekselleşen bir dayanışma örneği sergileniyor. Yıllardır süregelen bu güzel uygulama sayesinde, yaz Kur'an kursuna katılan minik yürekler, hayırseverlerin sunduğu kahvaltı ve ikramlarla hem karınları hem de gönülleri doyuyor.

GÜNE KAHVALTIYLA BAŞLIYORLAR
Bereketli Mahallesi Camii'nde her yıl düzenlenen yaz Kur'an kursu, bu yıl da mahalle sakinlerinin ve ilçe merkezinden gelen hayırseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Kurs süresince her gün, birbirinden cömert gönüllüler sırayla harekete geçiyor. Öğrenci sayısına ve kendi imkanlarına göre hazırlanan kahvaltılar ve çeşitli ikramlar, minik öğrencilere sabahları neşe katıyor.
PAYLAŞMANIN GÜCÜ MİNİKLERE ULAŞTI
Bu yıl 35 öğrencinin eğitim aldığı kursta, öğrencilere tost, ayran, pide, ev yapımı lezzetler ve hatta dondurma gibi birbirinden güzel ikramlar sunuluyor. Yıllardır süregelen bu gelenek, sadece öğrencilerin değil, tüm mahallenin birlik ve beraberlik duygusunu da pekiştiriyor. Bereketli Mahallesi Camii İmam Hatibi Ali Arslan, bu anlamlı desteklerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma duygusunun yaşatılması bizleri mutlu ediyor. Allah yapılan hayırları kabul eylesin, tüm hayırseverlerimizden razı olsun." diyerek duygularını ifade etti.







