Berkayın katledilmesi davasında ilk perde: Adalet için yükselen sesler!

ASAYİŞ Yayınlanma : 01 Kasım 2025 01:15 Düzenleme : 01 Kasım 2025 01:15
Berkayın katledilmesi davasında ilk perde: Adalet için yükselen sesler!
Tokat Turhalda 3 Martta bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Berkay Melikoğlunun davası başladı. Aile ve avukatı adaletin yerini bulması için en ağır cezayı talep ederken, kardeş Işıl Melikoğlu sokak güvenliği için çağrı yaptı.
Berkayın katledilmesi davasında ilk perde: Adalet için yükselen sesler!

Tokatın Turhal ilçesinde 3 Martta bir parkta vahşice bıçaklanarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Berkay Melikoğlu cinayetine ilişkin davanın ilk duruşması dün Zile Adalet Sarayında görüldü.

ADALET BEKLENTİSİYLE DOLU SALON

Duruşma öncesinde adliye önünde toplanan Berkay Melikoğlunun ailesi ve yakınları, adaletin yerini bulması için haykırdı. Aile avukatı Fatih Savaş, olayın kamu vicdanında yarattığı derin etkiye dikkat çekerek, sanığın en ağır cezayı alması gerektiğini belirtti. Savaş, "Bu dava, sadece bir gencin kaybı değil, aynı zamanda toplumun adalet duygusunun da bir sınavıdır. Adli mercilerin bu hassasiyetle hareket edeceğine inanıyoruz" dedi.

KARDEŞİN GÖZYAŞLARI VE TOPLUMUN ÇAĞRISI

Hayatını kaybeden Berkayın kız kardeşi Işıl Melikoğlu, acı dolu sözlerle kardeşinin nasıl katledildiğini anlattı. "Bugün burada Berkayın sesi olmak için toplandık. 17 yaşındaki bir canın alınmasının hiçbir gerekçesi olamaz. Bizler, Berkay gibi gençlerimizin sokaklarda güvende yaşayabilmesi için buradayız" diyen Işıl Melikoğlu, sokaklardaki çeteleşmeye karşı acil önlem alınması çağrısında bulundu. Aile, her yaştan gencin güvenliğinin sağlanmasının devletin önceliği olması gerektiğini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.