Gıda sektörünün önde gelen oyuncularından Besler, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 25 milyon euro tutarında, 7 yıl vadeli kritik bir kredi anlaşmasına imza attı. Bu anlaşma, şirketin hem iç hem de dış pazarlardaki büyüme potansiyelini artırmayı hedefliyor.
Kapasite Artışı ve Modernizasyon İçin Önemli Adımlar
Besler'in bünyesindeki SuperFresh (dondurulmuş gıda, konserve), DFU (donuk fırıncılık), Bizim Yağ, Terem, Luna, Yayla, Sabah ve Halk (yağ) ile Ülker Sürmix (sürülebilir peynir) gibi güçlü markalarıyla gerçekleştireceği bu stratejik iş birliği, Türkiye'deki ve uluslararası pazarlardaki konumunu daha da sağlamlaştıracak. Finansman, üretim tesislerinin kapasitesini artırmaya yönelik yeni yatırımları, mevcut altyapının modernizasyonunu ve lojistik ağının güçlendirilmesini kapsayacak. Böylece Besler, artan tüketici talebine daha hızlı yanıt verirken operasyonel verimliliğini de maksimize etmeyi amaçlıyor.
Çevresel Sürdürülebilirlik ve Toplumsal Fayda Öncelikli
EBRD'den sağlanan finansman, Besler'in çevresel sürdürülebilirlik hedeflerini de destekleyecek. Enerji verimliliğinin yükseltilmesi, emisyonların düşürülmesi ve lojistik operasyonlarında karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik yatırımlar finansmanın odak noktaları arasında yer alıyor. Bu adımlarla Besler, üretimden tedarik zincirine kadar tüm değer zincirinde daha çevreci ve verimli bir yapı kurmayı hedefliyor. Ayrıca, EBRD, SuperFresh'in kadın çiftçilerin tarımdaki rolünü güçlendiren "Tarımın Kadın Yıldızları" gibi fırsat eşitliği ve kapsayıcılık odaklı projelerine de destek verecek. Bu proje, kadın çiftçilere eğitim, finansman ve alım garantisi sağlayarak tarımda fırsat eşitliğini geliştirirken, gençlerin sektöre katılımını da teşvik ediyor.








