Beykoz Meclisi'nde CHP üyeleri boykot yaptı, kritik maddeler oy birliğiyle geçti

EĞİTİM Yayınlanma : 07 Temmuz 2026 17:25 Düzenleme : 07 Temmuz 2026 17:25
Beykoz Meclisi'nde CHP üyeleri boykot yaptı, kritik maddeler oy birliğiyle geçti
Beykoz Belediye Meclisi'nde CHP üyelerinin boykotuna rağmen, kritik maddeler oy birliğiyle kabul edildi. Meclis, yaz tatiline girdi ve Eylül'de yeniden toplanacak.

Beykoz Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısında, yerel yönetim tarihinde örneği az görülen bir sorumsuzluk yaşandı. Sabah saatlerinde yapılması gereken oturuma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis üyelerinin katılmaması, yeterli çoğunluğun sağlanamamasına yol açtı. Bu boykot girişimi karşısında kararlı bir duruş sergileyen Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, oturumu akşam saat 21.00’e erteledi.

Beykoz Meclisi\

CHP'li üyeler koltuklarını boş bıraktı

Akşam gerçekleştirilen ikinci birleşimde de CHP’li meclis üyeleri, meclis salonundaki koltuklarını boş bıraktı. Ancak hizmetin aksamasına izin vermeyen AK Parti ve MHP grubu, meclis salonunda tam kadro hazır bulundu. Cumhur İttifakı ortaklığında gerçekleştirilen oturumda, Beykoz halkını ve ilçenin geleceğini ilgilendiren kritik maddeler oy birliğiyle kabul edildi.

Beykoz Meclisi\

Kritik teklifler meclisten geçti

CHP grubunun engelleme çabalarına rağmen mecliste oylanan ve oy birliğiyle kabul edilen 14 maddelik teklifler arasında; Paşamandıra ve Fatih Mahallelerine yeni sokak isimleri verilmesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri ile İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'nün 2026 yılı ek ücret tarifeleri, Cumhuriyetköy Mahallesi’ndeki taşınmazın belediyeye şartlı bağışı gibi önemli konular yer aldı. Ayrıca, meclis tatile girdi ve 7 Eylül Pazartesi günü saat 10.00’da yeniden toplanacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.