Beyşehir Gölü'nde kaçak avcılara büyük darbe: 439 bin TL ceza kesildi!

ASAYİŞ Yayınlanma : 10 Nisan 2026 09:43 Düzenleme : 10 Nisan 2026 09:46
Beyşehir Gölü'nde kaçak avcılara büyük darbe: 439 bin TL ceza kesildi!
Beyşehir Gölü'nde av yasağını ihlal eden 12 kaçak avcıya toplam 439 bin 652 lira idari para cezası kesildi. Denetimler 7 gün 24 saat devam edecek.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, devam eden av yasağına rağmen Beyşehir Gölü'nde kaçak avcılık yapanlara yönelik gerçekleştirilen denetimlerde toplam 439 bin 652 lira idari para cezası kesildi.

Beyşehir Gölü\

KAÇAK AĞLAR TOPLANDI, MALZEMELERE EL KONULDU

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Birimi ile Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, Beyşehir Gölü'nde su ürünleri av yasağı çerçevesinde koruma ve kontrol faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Ekiplerin titiz çalışmaları sonucunda, göl çevresindeki karaya çıkış noktaları, sazlık alanlar ve balık ile sülük avlak sahaları denetlendi.

Yasak dönemde kaçak avcılık amacıyla göle bırakılan ağlar toplandı, ayrıca kaçak avcılıkta kullanılan filika, ağ ve çeşitli istihsal malzemelerine de el konuldu.

Beyşehir Gölü\

12 KİŞİYE YASAKTAN DOLAYI CEZA YAĞDI

Gerçekleştirilen kontrollerde, av yasağına uymadığı tespit edilen 12 kişiye toplamda 439 bin 652 lira idari para cezası uygulandı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 15 Mart ile 15 Haziran tarihleri arasında uygulanan 90 günlük av yasağı süresince denetimlerin haftanın 7 günü kesintisiz devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada, doğal kaynakların korunmasının ve balıkların sağlıklı bir üreme dönemi geçirmesinin ekolojik denge için hayati önem taşıdığı belirtildi.

Yetkililer, su ürünleri avcılığı yapan vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyararak, yasaklara aykırı hareket edenler hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında yasal işlem uygulanacağını hatırlattı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.