Beyşehir Gölü'nde sürdürülebilir avcılık için denetim seferberliği

YEREL Yayınlanma : 08 Haziran 2026 15:10 Düzenleme : 08 Haziran 2026 15:19
Beyşehir Gölü'nde sürdürülebilir avcılık için denetim seferberliği
Beyşehir Gölü'nde sürdürülebilir avcılık amacıyla denetimler hız kesmeden sürüyor. Ekipler, kaçak avcılığı önlemek için göl çevresinde kapsamlı incelemeler yapıyor.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nde, su ürünleri av yasağının devam etmesi nedeniyle denetimler aralıksız sürüyor.

Beyşehir Gölü\

KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT YOK

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri, yasak döneminde kaçak avcılığın önlenmesi adına göl çevresindeki karaya çıkış noktaları ve sazlık alanlarda kapsamlı denetimler gerçekleştiriyor.

Ekipler, göl içerisinde balıkçı teknesinin bulunup bulunmadığını ve av yasağına aykırı olarak ağ atılıp atılmadığını kontrol ediyor.

Beyşehir Gölü\

İŞLETMELERE YÖNELİK DENETİMLER ARTIRILDI

Denetimlerin yanı sıra, ilçe merkezinde faaliyet gösteren perakende balık satış yerleri ve su ürünleri işleme tesislerinde de incelemelerde bulunuluyor.

Bu kapsamda, işletmelerin ürünlerini yasal yollarla temin edip etmediğini belirlemek amacıyla menşe belge kontrolleri gerçekleştiriliyor. Yetkililer, sağlıklı ve güvenilir gıda arzının sürdürülebilirliği için denetim faaliyetlerinin devam edeceğini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.