Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, Hüyük köyü yakınlarında biçerdöverden çıktığı iddia edilen bir anız yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Bu talihsiz olay sonrası, yangına neden olduğu düşünülen biçerdöver operatörü hakkında adli tahkikat başlatıldı.
ALEVLER ORMANLIK ALANI SARDI
Yangın çıktığı anda rüzgarın şiddetiyle birlikte alevler hızla Büyükyenice köyü istikametine doğru ilerledi. Durumun ciddiyeti üzerine bölgeye derhal müdahale ekipleri sevk edildi. Yangınla mücadele için 2 helikopter, 5 iş makinesi, 2 su tankeri ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 100 personel seferber oldu. Ancak alevlerin yayılma hızı, bölgedeki Vezirhan-Gölpazarı kara yolunun tedbir amaçlı trafiğe kapatılmasına neden oldu.
OPERATÖR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLADI
Yangının biçerdöverden kaynaklandığına dair iddialar üzerine, operatör Y.D. hakkında Gölpazarı Orman İşletme Şefliği tarafından ciddi bir adli tahkikat başlatıldığı öğrenildi. Bu soruşturma, orman yangınlarının önlenmesi ve sorumluların tespiti açısından büyük önem taşıyor.








