Bitlis'te gökyüzü gözlemi: Por Mağaraları'nda Satürn ve Ülker keşfi

YAŞAM Yayınlanma : 29 Eylül 2025 08:50 Düzenleme : 29 Eylül 2025 08:50
Bitlis'te gökyüzü gözlemi: Por Mağaraları'nda Satürn ve Ülker keşfi
Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Por Mağaraları'nda düzenlenen gökyüzü gözlemi etkinliğinde 60 kişi, Dr. Cihan Önen rehberliğinde Satürn ve Ülker Takımyıldızı'nı izledi.
Bitlis'te gökyüzü gözlemi: Por Mağaraları'nda Satürn ve Ülker keşfi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yer alan Por Mağaraları, doğa ve gökyüzü meraklılarını ağırladı.

GÖKYÜZÜ GÖZLEMİ

Bitlis Gezi Ekspresi bünyesinde faaliyet gösteren Trekking_13__ adlı sosyal medya grubunun organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte, 60 kişi bir araya geldi. Tatvan'daki Por Mağaraları'nın doğal ortamında gerçekleştirilen gözlemde, Dr. Cihan Önen'in rehberliğinde Satürn gezegeni ve Ülker (Pleiades) Takımyıldızı incelendi.

BİLİMSEL VE KÜLTÜREL DENEYİM

Doğa ve uzay farkındalığını artırmayı hedefleyen bu coşkulu etkinlik, katılımcılara hem bilimsel hem de kültürel açıdan zenginleştirici, unutulmaz bir deneyim sundu. Program, Bitlis'in doğal güzellikleri ile gökyüzü zenginliklerini birleştirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.