Bocce Volo Şampiyonası Nevşehir'de start aldı: 350 sporcu madalya peşinde

SPOR Yayınlanma : 12 Haziran 2026 02:44 Düzenleme : 12 Haziran 2026 02:44
Bocce Volo Şampiyonası Nevşehir'de start aldı: 350 sporcu madalya peşinde
Nevşehir'de başlayan Türkiye Ümitler ve Büyükler Bocce Volo Şampiyonası'nda 30 ilden 350 sporcu yarışıyor. Bocce sporunun yaygınlaştığına dikkat çekildi.
Bocce Volo Şampiyonası Nevşehir'de start aldı: 350 sporcu madalya peşinde

Nevşehir'in Gülşehir ilçesi, Türkiye Ümitler ve Büyükler Bocce Volo Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor. Farklı kategorilerdeki çekişmeli müsabakalarla start alan organizasyon, sporcuları en iyi dereceyi elde etmek için bir araya getirdi.

Bocce Volo Şampiyonası Nevşehir\

BÜYÜK HEYECAN BAŞLADI

Gülşehir Bocce Sahası'nda Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu'nun organizesinde düzenlenen şampiyonada, Türkiye'nin 30 farklı ilinden gelen toplam 350 sporcu, volo disiplininin çeşitli branşlarında mücadele ediyor. Sporcuların madalya umutları, heyecan dolu anlar yaşatıyor.

Bocce Volo Şampiyonası Nevşehir\

BOCCE SPORU YAYGINLAŞIYOR

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Bocce ve Boccia Koordinatörü Faik Kapsız, bocce sporunun Türkiye'deki yükselişine dikkat çekti. Kapsız, "Federasyonumuz 2005'te kuruldu ancak branşımız daha önce farklı federasyonların bünyesindeydi. 1998'den beri aktif olarak çalışıyoruz. Dünya şampiyonalarına katıldık ve son Akdeniz Oyunları'nda 7 madalya kazandık. Petank disiplini 81 ildeki tüm okullarda oynanıyor, volo branşını da okul sporlarına dahil ettik. Gelecek adına umutluyuz," ifadelerini kullandı. Şampiyona, 14 Haziran'a kadar devam edecek ve farklı yaş kategorilerinden sporcular Türkiye şampiyonluğu için ter dökecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.