Bolu’da meydana gelen dolandırıcılık vakasında, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan iki kişi, 71 yaşındaki F.A.’yı 350 bin TL dolandırdı.

Korkutucu telefon görüşmesi
Şüpheliler, yaşlı kadını telefonla arayarak 'Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti' yalanıyla paniğe sürüklediler. F.A., korku içinde, toplamda 350 bin TL değerindeki nakit para ve ziynet eşyasını dolandırıcılara teslim etti. Kadın, dolandırıldığını fark ettikten sonra hemen polise başvurdu.

Uzun süren araştırma ve yakalama
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcıların yakalanması için hemen geniş kapsamlı bir araştırma başlattı. 250 saatlik güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelilerin F.A. (30) ve P.E. (42) olduğunu tespit etti. İstanbul’un Esenyurt ilçesinde 16 Nisan’da düzenlenen eş zamanlı operasyonla iki dolandırıcı yakalanarak gözaltına alındı. Ancak, adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.







