Bolu'da ikinci el araç satışları duraklama dönemine girdi

EKONOMİ Yayınlanma : 12 Temmuz 2026 22:17 Düzenleme : 12 Temmuz 2026 22:17
Bolu'da ikinci el araç satışları duraklama dönemine girdi
Bolu'da ikinci el araç satışları beklenen hareketliliği yakalayamazken, fiyatların geri çekilmesine rağmen satışlar durgun bir seyir izliyor.

Bolu’da ikinci el otomobil piyasasında yaz aylarında beklenen hareketlilik bir türlü gerçekleşmedi. Fiyatlarda yaşanan geri çekilmelere rağmen, satışların istenilen seviyelere ulaşmadığı ifade ediliyor.

Bolu\

YAZ PİYASASI BEKLENTİLERİN ALTINDA

Oto galerici Enes Çamlıoğlu, geçmiş yıllarda yaz aylarında yaşanan hareketliliğin bu yıl görülmediğini belirterek, 'İşlerimiz genel olarak biraz durgun. Özellikle yaz piyasasında böyle olmasını beklemiyorduk. Beklenenin aksine yaz piyasası şu an için beklediğimizden çok daha durgun geçiyor' dedi. Çamlıoğlu, bu durgunluğun başlıca sebeplerinden birinin altının ve borsanın beklenen yükselişi gösterememesi olduğunu vurguladı.

Bolu\

YATIRIM ALTERNATİFLERİ DEĞİŞİYOR

Son yıllarda vatandaşların parasını değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneldiğini dile getiren Çamlıoğlu, 'Türk halkı artık TL’yi, kendisine en çok gelir getirecek argümanı kullanmayı öğrendi. Bu yatırımlar altın, döviz ve borsa gibi alanlarda yoğunlaşmış durumda. Geçmişte otomotiv sektörü oldukça prim yapmışken, şimdi bu durum değişmiş bulunuyor' dedi. Çamlıoğlu, önümüzdeki dönemde otomobil piyasasında yeniden bir hareketlilik olabileceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.