Bolu'da kar yağışı eğitime engel oldu: Okullar bir günlüğüne tatil edildi

EĞİTİM Yayınlanma : 28 Aralık 2025 18:20 Düzenleme : 28 Aralık 2025 18:20
Bolu'da kar yağışı eğitime engel oldu: Okullar bir günlüğüne tatil edildi
Bolu'da yoğun kar yağışı nedeniyle 29 Aralık'ta tüm eğitim kurumları bir gün tatil edildi, kamu personeline yönelik özel izinler düzenlendi.
Bolu'da kar yağışı eğitime engel oldu: Okullar bir günlüğüne tatil edildi

Bolu'da etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle il genelindeki tüm eğitim kurumlarında 29 Aralık Pazartesi günü eğitime bir gün ara verildi. Kentte iki gündür devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkileyerek ulaşımda aksamalara yol açtı.

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMETREYİ AŞTI

Kent merkezi ve yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplanırken, kar kalınlığı 20 santimetreyi geçti. Karayolları ve belediye ekipleri, ulaşımda yaşanabilecek sorunları önlemek için yoğun çalışma başlattı. Yağışın devam etmesi, eğitimde kesinti kararını beraberinde getirdi.

VALİLİKTEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, resmi ve özel tüm eğitim kurumlarının (rehabilitasyon merkezleri, motorlu taşıt sürücü kursları ve Kur'an kursları dahil) 29 Aralık 2025 Pazartesi günü tatil edildiği belirtildi. Ayrıca, kamu kurumlarında görevli hamile ve engelli personel ile çocuğu kreş, anaokulu ve özel eğitim kurumlarına devam eden kadın personel aynı gün idari izinli sayılacak.

SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMLERİ İSTİSNA

Ancak sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu, hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecek. Bu karar, olumsuz hava koşullarının eğitim ve kamu hizmetleri üzerindeki etkisini minimize etmeyi amaçlıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.