SU SEVİYESİ DÜŞTÜ
Konya Ovası Projesi kapsamında inşa edilen ve 361 milyon metreküp su kapasitesiyle bölge tarımına can suyu olması planlanan barajdaki doluluk seviyesi diplere ulaşmaya başladı. Bozkır Barajından çekilen son görüntüler, su seviyesinin geldiği noktası gözler önüne serdi. Eski halinden eser kalmayan Bozkır Barajı, yeterli yağışlar alınmadığı taktirde kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak.

KONYA'NIN SULAMA VE İÇME SUYU OLACAKTI
Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında tamamlanan Bozkır Barajı, 116 metre yüksekliğe ve 361 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip. Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında, farklı havzalardan Konya Kapalı Havzasına su aktarılması, aynı zamanda enerji, sulama ve içme suyu olarak fayda sağlanması amacıyla geliştirilen projeler arasında yer alıyor. Bu kapsamda yer alan, 116 metre yüksekliğe ve 361 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olan Bozkır Barajı'nın derivasyon tüneli girişi 27 Ağustos 2020'de kapatıldı ve baraj su tutmaya başladı.

ELEKTRİK DE ÜRETİLECEKTİ
Konya-Çumra 3. Merhale Projesi kapsamında inşa edilen Bozkır Barajı'nda depolanan sular önce Bağbaşı Barajına aktarılacak sonra da Mavi Tünel vasıtasıyla Konya'ya ulaşacaktı. Bozkır Barajı, eteğine inşa edilecek hidroelektrik santraliyle de yılda 35 milyon kilovatsaat enerji üretilecekti.









