Bozkır beyaza büründü

YEREL Yayınlanma : 08 Eylül 2025 16:42 Düzenleme : 08 Eylül 2025 16:45
Bozkır beyaza büründü
Konya'nın Bozkır İlçesi'nde yağmur ile birlikte yağan dolu sonrası ilçe adeta kar yağmış gibi beyaza büründü.

Bölgede uzun zamandır beklenen yağış dolu ile birlikte geldi. Öğle saatlerinde yağmur ile birlikte gelen dolu trafikteki araçlara zor anlar yaşattı.

Çarşıdaki esnaflar ise iş yerlerinin önündeki tentelerin üzerine biriken doluyu fırça saplarıyla yere döktü. Dolu yağışı sonrası yerler adeta kar yağmış gibi beyaza büründü.

Yağan yağmur ve dolunun az da olsa yeraltı sularına etki etmesi beklenirken, vatandaşlar kurak geçen dönemin ardından afete yol açmadan bu tür yağışların daha fazla olması gerektiği yorumunu yaptı.

Kuraklıktan dolayı yer altı sularının çekilmesi ve ilçe merkezinden geçen Çarşamba çayındaki su seviyesinin düşmesi bölgedeki kuraklığın durumunu göz önüne sermişti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.