Bozkır’da bilim şöleni: Genç dahiler projeleriyle göz doldurdu

YEREL Yayınlanma : 16 Haziran 2025 16:01
Bozkır’da bilim şöleni: Genç dahiler projeleriyle göz doldurdu
Bozkır’da geleneksel hale gelen Bilim Fuarı’nın açılışı yoğun katılımla yapıldı. Öğrenciler yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projeleri sergilerken, protokol üyelerinden tam not aldı.

Bozkır Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde düzenlenen Geleneksel Bilim Fuarı, bugün coşkulu bir törenle kapılarını açtı. Bozkır’daki öğrencilerin bilimsel üretkenliğini destekleyen fuar, geleceğin bilim insanlarına sahne olma niteliği taşıyor.

Açılış törenine Bozkır Belediye Başkanı Nazif Karabulut, Bozkır Kaymakamı Hasan Çimer, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Kasım Akyol katıldı.

Bozkır Belediye Başkanı Nazif Karabulut, konuşmasında gençlerin bilime yönlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, “Bozkır Belediyesi olarak her zaman eğitim ve bilimin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu projelerde emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum,” dedi.

Kaymakam Hasan Çimer ise öğrencilerin özgüven kazanması ve bilgilerini pratiğe dökmesi adına bu tür fuarların değerine vurgu yaptı:
“Burada sergilenen her proje, ilçemizin ve ülkemizin geleceği adına umut vadediyor.”

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de bilimin ışığında yetişen nesillerin ülke geleceği için büyük değer taşıdığını ifade ederken, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Kasım Akyol ise bölgesel kalkınmada bilimin ve gençlerin rolüne dikkat çekti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve protokol üyeleri stantları gezerek öğrencilerle birebir ilgilendi. Projelerini anlatan öğrencilerin kendilerine duydukları güven ve konuya hâkimiyetleri, katılımcılardan büyük takdir topladı.

Fuar boyunca robotikten çevre bilincine, tarım teknolojilerinden yapay zekâ uygulamalarına kadar pek çok farklı alanda hazırlanan projeler sergileniyor. İki gün boyunca ziyaretçilere açık olacak olan fuarın, Bozkır halkı tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.