Konya’nın Bozkır ilçesinde hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 41 öğrenci için görkemli bir tören düzenlendi. Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (BİMDER) tarafından organize edilen “Hafızlık İcazet” programı, ikindi namazının ardından anıt meydanında başladı.

Mehter takımının coşkulu marşları eşliğinde başlayan yürüyüş, yoğun katılımın olduğu kortej halinde Bozkır Atatürk Stadyumu’na kadar sürdü. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yürüyüşte, yeni hafızlara duyulan gurur ve sevinç dikkat çekti.

Ayet tilavetleriyle gönüllere dokundular
Stadyumda düzenlenen törende, hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler ezberledikleri ayetleri tilavet etti. Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’den okuduğu ayetler büyük bir beğeni toplarken, tören alanında duygu dolu anlar yaşandı.
Belge ve hediyeler takdim edildi
Programın en anlamlı anı ise yeni hafızlara icazet belgelerinin verilmesi oldu. 41 öğrenci tek tek sahneye davet edilerek icazet belgelerini aldı. Ayrıca öğrencilere çeşitli hediyeler de takdim edildi.

Dualarla tamamlandı
Büyük bir manevi coşku içerisinde geçen icazet töreni, yapılan dua ile son buldu. Hafızlık belgelerini alan öğrenciler ve aileleri, mutluluklarını katılımcılarla paylaştı.







