Samsun'un Canik ilçesinde, Canik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Haydi Güle Oynaya Camiye Gel' projesi, çocuklar ve gençlerin camilere yoğun bir şekilde akın etmesine neden oldu.

ÇOCUKLAR CAMİLERİ ŞENLENDİRİYOR
Bu yıl da büyük ilgi gören projede, çocuklar aileleriyle birlikte vakit namazlarına katılarak camilerin atmosferini neşelendiriyor. Yaz Kur’an kursları da çocuklara ve gençlere, dini bilgiler edinmelerinin yanı sıra sosyal aktivitelerle bir araya gelme fırsatı sunuyor. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, bu projeyle çocukların milli ve manevi değerleri daha güçlü bir şekilde öğrenme imkanı bulduğunu vurguladı.

AİLELERDEN DESTEK
Başkan Sandıkçı, ailelerin projeye olan ilgisinin arttığını belirterek, 'Canik’imizde camilerimiz çocuklarımızın sesleriyle neşe doluyor' ifadesinde bulundu. Proje, çocukların milli ve manevi yönlerini güçlendirmeyi, aile içindeki iletişimi artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında, çocuklar farklı sosyal etkinlikler ve aktivitelerle de bir araya getiriliyor. Proje sonunda düzenlenecek bir törenle çocuklar hediyeleriyle buluşturulacak.







