Çay sezonu öncesi Trabzon'da yangın tatbikatı heyecanı

ASAYİŞ Yayınlanma : 14 Mayıs 2026 21:38 Düzenleme : 14 Mayıs 2026 21:38
Çay sezonu öncesi Trabzon'da yangın tatbikatı heyecanı
Trabzon'un Of ilçesinde, yaklaşan çay sezonu öncesinde gerçekleştirilen yangın tatbikatında, itfaiye ekipleri gerçekçi senaryolarla hazırlık yaptı. Beklenmedik arı saldırısı, tatbikata farklı bir boyut kattı.
Çay sezonu öncesi Trabzon'da yangın tatbikatı heyecanı

Trabzon'un Of ilçesine bağlı Bölümlü Mahallesi'nde, kullanılmayan bir çay fabrikasında yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Of Grup Amirliği tarafından düzenlenen tatbikatta, yangın, mahsur kalma, yaralı tahliyesi ve acil müdahale senaryoları uygulandı.

Çay sezonu öncesi Trabzon\

GERÇEĞE YAKIN SCENARYOLAR

Tatbikat sırasında, personelin sahadaki refleksi test edilerek, vatandaşların olaylara karşı duyarlılığı da gözlemlendi. Yaz döneminin yaklaşmasıyla birlikte çay sezonu öncesinde, çay fabrikalarında ve iş yerlerinde yaşanabilecek yangınlara karşı bu tür tatbikatların önemi büyük. Senaryolar arasında insan tahliyesi, yangın kapanında mahsur kalan personelin kurtarılması ve yaralı bir kişinin dışarıdan yardım talep etmesi gibi durumlar yer aldı.

Çay sezonu öncesi Trabzon\

BEKLENMEDİK ARI SALDIRISI

Tatbikat sırasında, olay yerinin yakınında bulunan arıların, itfaiye ekiplerine saldırması ise dikkat çekti. İtfaiye personeli, bu beklenmedik durum karşısında soğukkanlılığını koruyarak görevlerini sürdürdü. Özellikle arılara yakın noktada görev yapan itfaiye şoförü, araçta bulunan arıcı kıyafetini giyerek durumu kontrol altına aldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 1. Bölge Amiri Kemal Balık, tatbikatın amacının personelin sahada tecrübe kazanması olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.