Çay üreticileri, yaş çay fiyat artışını kuru çaya yansıtacak zamla bekliyor

EKONOMİ Yayınlanma : 14 Mayıs 2026 07:21 Düzenleme : 14 Mayıs 2026 07:21
Çay üreticileri, yaş çay fiyat artışını kuru çaya yansıtacak zamla bekliyor
Çay üreticileri, yaş çay alım fiyatındaki artış sonrası kuru çaya da zam bekliyor. TTB Başkan Yardımcısı, sektörün sürdürülebilirliği için denetimlerin önemine dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl yaş çay alım fiyatı 25,44 TL iken, dün akşam bu fiyat 35 TL olarak güncellendi. Bu durum, çay üreticileri arasında kuru çaya zam beklentisini artırdı.

Kuru çay fiyatları da artmalı

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Çakıroğlu, yaş çay fiyatındaki artışın kuru çay fiyatlarını da etkileyeceğini vurguladı. Çakıroğlu, yaş çay ve kuru çay fiyatlarının eş zamanlı açıklanmasının, sanayicilerin daha istikrarlı hareket etmesine olanak tanıyacağını ifade etti.

Denetim ve sürdürülebilirlik ön planda

Çay tarımının Doğu Karadeniz bölgesinin temel geçim kaynaklarından biri olduğuna dikkat çeken Çakıroğlu, çay üreticisinin ve sanayicisinin korunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sektörün tüm aşamalarında üretim ve ticaretin kanunlara uygun olarak denetlenmesinin önemine değindi. Piyasalardaki istikrarın sağlanması için bu denetimlerin hayati bir rol oynadığını vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.