Çermik'te aileler arasındaki husumet barışla sonlandı

YAŞAM Yayınlanma : 30 Mart 2026 04:33 Düzenleme : 30 Mart 2026 04:33
Çermik'te aileler arasındaki husumet barışla sonlandı
Çermik'te iki aile arasındaki husumet, kanaat önderlerinin arabuluculuğuyla barışla sonuçlandı. Herkesin sağduyu göstermesi çağrısı yapıldı.

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde Ramazan ayında Koca ve Demir aileleri arasında yaşanan husumet, barış ile noktalandı.

TARTIŞMA HUSUMETE DÖNÜŞMÜŞTÜ

Petekkaya Mahallesi'nde iki aile arasında çıkan tartışma, zamanla husumete dönüşmüştü. Ancak ilçedeki kanaat önderleri ve sağduyulu vatandaşların arabuluculuğu ile bu husumet barışla neticelendi.

BARIŞ BULUŞMASI DÜZENLENDİ

Barış buluşmasında konuşan ilçe kanaat önderlerinden Mehmet Fatih Çelik, barış için çaba harcayan her iki aileye teşekkür etti. Çelik, "İnsan hayatında her şey olabilir. Bu tartışmanın büyümeden sona erdiği için çok mutluyuz. Umarız, bir daha böyle üzücü olaylar yaşanmaz. İlçemizde barış ve huzur içinde yaşamamız için herkesin sağduyulu olmasını bekliyoruz. Bu barışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum," dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.