Çiftçilerden buğday fiyatları için 20 TL çağrısı

EKONOMİ Yayınlanma : 21 Mayıs 2026 23:28 Düzenleme : 21 Mayıs 2026 23:28
Çiftçilerden buğday fiyatları için 20 TL çağrısı
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, buğday fiyatlarının en az 20 TL olması gerektiğini ve rekoltenin yüksek beklentisi olduğunu belirtti.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, bu yılki buğday hasadının gecikeceğini ancak rekoltenin yüksek olmasını beklediklerini ifade etti.

HASATTA GEÇİKME BEKLENİYOR

Doğan, Çukurova bölgesinde buğday hasadına sayılı günler kaldığını belirterek, havaların serin ve yağışlı geçmesinin hem kıraç hem de sulak alanlarda yüksek rekolte beklentisi oluşturduğunu dile getirdi. Çiftçilerin en büyük beklentisi ise buğday fiyatlarının bir an önce açıklanması. Doğan, hesaplamalara göre kıraç arazilerde kilogram maliyetinin yaklaşık 19 TL, sulak alanlarda ise 18 TL seviyesinde olduğunu vurguladı.

DESTEKLER ARTIRILMALI

Başkan Doğan, çiftçinin emeğinin karşılığını alabilmesi için kilogram başına en az 20 TL fiyat verilmesini beklediklerini ifade etti. Ayrıca, desteklemelerin artırılması gerektiğini belirtti. Bu yıl hasat zamanının gecikmesine rağmen, fiyatların Haziran ayının ilk haftasından sonra açıklandığını hatırlatan Doğan, bu yıl daha erken bir fiyat açıklaması beklentisi içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi. Doğan, artan girdi maliyetlerinin çiftçileri zorladığını ve devletin üreticiyi memnun edecek bir fiyat belirlemesi gerektiğini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.