Çiftçinin feryadı Ankara'ya ulaştı: Yüksek girdi maliyetleri masaya yatırıldı

YAŞAM Yayınlanma : 17 Nisan 2026 22:28 Düzenleme : 17 Nisan 2026 22:28
Çiftçinin feryadı Ankara'ya ulaştı: Yüksek girdi maliyetleri masaya yatırıldı
Gaziantepli ziraat odası başkanları, Ankara'da TZOB Başkanı'nı ziyaret ederek çiftçilerin yüksek girdi maliyetleri nedeniyle yaşadığı sorunları ve destek taleplerini iletti.

Araban Ziraat Odası ve Sarımsak Üretici Birliği Başkanı Hasan Altun, Gaziantep'teki diğer 8 ziraat odası başkanıyla birlikte Ankara'da Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı makamında ziyaret etti.

Çiftçinin feryadı Ankara\

ARABAN OVASI'NIN ÜRETİCİLERİNE DESTEK TALEBİ

Bu önemli buluşmada, bölgedeki çiftçilerin en büyük sorunu olan yüksek girdi maliyetleri nedeniyle yaşadıkları mağduriyetler tüm çıplaklığıyla dile getirildi. Altun, Araban Ovası'nın bereketli topraklarında bilinçli çiftçiler tarafından özenle yetiştirilen onlarca tarım ürününün, hem ülke hem de bölge ekonomisine sunduğu katkının altını çizerek, çiftçilere yönelik acil destek çağrısında bulundu.

ÜRETİCİNİN SESİ DUYULDU

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Gaziantep Ziraat Odaları Başkanlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bayraktar, bölgedeki üreticilerin karşılaştığı sorunların ve olası çözüm önerilerinin detaylı bir şekilde ele alındığını belirterek, nazik ziyaretleri için teşekkürlerini sundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.