Türkiye’nin hücum gücünün farkında olan Paraguaylı eski milli futbolcu Cristian Riveros, yaklaşan Türkiye - Paraguay maçında dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

ANAHTAR MÜCADELE: İYİ MARKAJ
Riveros, "Bu maçta bizim için anahtar; iyi markaj yapmaya çalışmak ve Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız gibi ana figürlerin oyuna girmesini engelleyerek, onları etkisiz hale getirmek olacak" dedi. Paraguay Milli Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu’ndaki mücadelesini değerlendirirken, Türk futboluna duyduğu saygıyı da dile getirdi.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜN ETKİSİ
Türk kültürünün kendisi üzerinde büyük bir etki bıraktığını belirten Riveros, "Türk kültürünü tanımayı gerçekten çok sevdim. Bence Türk vatandaşları kültürlerine ve ülkelerine çok bağlılar. Bu benim çok hoşuma gitti" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türkiye ve Paraguay’ın farklı futbol stillerine sahip olduğunu vurgulayarak, "Denk bir maç olacak çünkü iki farklı stil söz konusu" şeklinde konuştu. Riveros, Türkiye A Milli Takımı’nın teknik direktörü Vincenzo Montella hakkında övgü dolu sözler sarf ederek, takımın daha düzenli ve komple bir futbol oynadığını belirtti. Ayrıca, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Hakan Çalhanoğlu gibi yetenekli oyuncuların varlığının Paraguay için bir tehlike oluşturduğunu ifade etti. Son olarak, her iki takımın da en yüksek noktaya ulaşmasını umduğunu belirtti.







