Kocaeli'nin Darıca ilçesinde günlük 70 ton atık işleme kapasitesine sahip yeni geri dönüşüm tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

HEDEFLERİMİZ NET
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, açılışta yaptığı konuşmada, ilk hedeflerinin marketlerden karton kutuları toplamak olduğunu belirtti. Ardından kamu binalarında geri dönüşüm merkezleri kuracaklarını ve sitelerle ilgili projeler geliştireceklerini vurguladı. Bıyık, bu çalışmalarla geri dönüşümde farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ifade etti.

TOPLUMSAL SORUMLULUK
Darıca Kaymakamı Yaşar Dönmez, tesisin hayırlı olmasını dileyerek, çevreyi tahrip etmeden mevcut kaynakları değerlendirme gerekliliğine dikkat çekti. Dönmez, bu konuda bireysel sorumlulukların da önemli olduğunu vurguladı.

ÇEVRE BİLİNCİ ÖNEMLİ
AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ise konuşmasında, çevre bilincinin öneminden bahsederek, dünyada hiçbir şeyin çöp olmadığını belirtti. Yaman, daha temiz bir dünya bırakmanın gerekliliğinin altını çizdi. Protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek tesisin açılışı yapıldı.







