Denizli Sanayi Odası (DSO), Şubat ayı olağan meclis toplantısını üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi. DSO Hizmet Binası'ndaki toplantıda, küresel ve ulusal ekonomik gelişmeler, Denizli sanayisinin mevcut durumu, sektörel sorunlar ve gelecek beklentileri ele alındı. Oda faaliyetleri hakkında da bilgilendirmeler yapıldı.

BELİRSİZLİKLERİ YÖNETENLER ÖNE ÇIKACAK
DSO Meclis Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu, açılış konuşmasında artan küresel ve yerel belirsizliklerin başta tekstil olmak üzere tüm ana sektörleri etkilediğine dikkat çekti. Üretim ve fiyatlama kararlarına ilişkin soru işaretlerinin yoğunlaştığını belirten Konyalıoğlu, bu süreçte belirsizliği doğru yöneten firmaların daha güçlü konumlanacağını vurguladı.

YENİ TEŞVİKLER VE MODEL FABRİKA HEDEFLERİ
Başkan Yardımcısı Osman Uğurlu, DSO'nun 53. kuruluş yılını geride bıraktığını ve iki bini aşkın üyeyle yoluna devam ettiğini ifade etti. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından ilan edilen teşviklerin detaylarını paylaşan Uğurlu, makine-otomasyon, yüksek katma değerli kablo ve teknik tekstil gibi alanlardaki yeni yatırımlara devlet desteği sağlanacağını açıkladı. Ayrıca, Denizli Model Fabrika'nın Şubat ayı sonunda resmi açılışının yapılacağı ve eğitimlerin verimliliği artırdığı belirtildi.

SKDM SÜRECİ VE SANAYİYE ETKİLERİ
Toplantıda, Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması'nın (SKDM) 1 Ocak 2026'daki kesin uygulama dönemi ve Denizli sanayisine olası yansımaları değerlendirildi. Meclis Başkan Yardımcısı Metin Okan, sürecin doğru yönetilmemesi halinde ek maliyetlerle karşılaşılabileceğine dikkat çekti. DSO'nun, süreci ilgili kurumlarla koordineli şekilde takip ederek üyelerini bilgilendireceği vurgulandı.








