Depremde üç evladını kaybeden anne, torunlarıyla hayata tutunuyor

YAŞAM Yayınlanma : 27 Ocak 2026 09:54 Düzenleme : 27 Ocak 2026 09:54
Depremde üç evladını kaybeden anne, torunlarıyla hayata tutunuyor
Hatay'da depremde üç çocuğunu kaybeden Aliye Dağlı, enkazdan kurtulan torunları Emine ve Alye'ye bakarak hayata tutunuyor ve 'ölene kadar onlara bakarım' diyor.
Depremde üç evladını kaybeden anne, torunlarıyla hayata tutunuyor

Hatay'da meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde, üç çocuğunu enkaz altında kaybeden Aliye Dağlı, hayata torunları Emine ve Alye ile tutunuyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok yıkıma yol açtığı Hatay'da, binlerce bina yıkılırken yaklaşık 25 bin kişi hayatını kaybetti. Antakya'nın Narlıca Mahallesi'nde yaşanan bu felakette, Dağlı'nın çocukları Emel Dinç, Rıfat Dağlı ve Medine Çınar enkaz altında kalarak can verdiler.

ENKAZDAN KURTULAN İKİ EMANET

Depremde annesini ve babasını kaybeden 14 yaşındaki Emine, enkazdan dördüncü günde kurtarılırken, 4 yaşındaki Alye ise dokuzuncu günde çıkarıldı. Bu iki torun, artık anneanneleri Aliye Dağlı ve dedeleriyle birlikte yaşamaya devam ediyor. Dağlı, torunlarına evlatlarına baktığı gibi bakıyor, büyük torunu Emine'ye yemek yapmayı öğretirken küçük torunu Alye ile boyama yapıyor.

ÖLENE KADAR BAKACAĞIM

Aliye Dağlı, torunlarına hem annelik hem babalık yaptıklarını belirterek, "3 yıl boyunca onlara hem anne hem de baba olduk, ölene kadar torunlarıma bakarım ve kimseye torunlarımı vermem" diyor. Duygusal anlar yaşayan Dağlı, "Keşke hiçbir şeyim olmasaydı da çocuklarım yanımda kalsaydı" ifadelerini kullanıyor. Torunu Alye, anne ve babasını sorduğunda "cennette" cevabını veriyor.

YENİDEN KURULAN AİLE

14 yaşındaki Emine Dinç, anneannesi ve dedesinin kendisi için yeniden bir aile olduğunu söylüyor. Deprem anında yaşadıklarını anlatan Emine, enkaz altında üç gün kaldıktan sonra dördüncü günde kurtarıldığını, annesi ve babasını kaybettiğini belirtiyor. Kuzeni Alye ile kardeş gibi olduklarını ifade eden Emine, "Anneannemle ve dedemle gayet iyi zaman geçiriyoruz. Onun sayesinde yemek yapmayı öğrendim" diye ekliyor. Emine, 6 Şubat'ın acısının tarifinin olmadığını, yaşamayanın anlayamayacağını söylüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.