Derebucak Göl Havzasına dönüştü

YEREL Yayınlanma : 08 Mart 2026 01:47 Düzenleme : 08 Mart 2026 01:50
Derebucak Göl Havzasına dönüştü
Konya’nın Akdeniz’e açılan kapısı olan Derebucak, son gelen yağışlarla birlikte ayrı bir güzelliğe büründü.

BAŞKA BİR GÜZELLİK OLUŞTU

Antalya-Konya karayolu özellikle Demirkapı Tüneli-Derebucak/Gembos Ovası kesiminin, şiddetli yağışlar sonucu oluşan yoğun su birikintileri nedeniyle ulaşıma kapatılması ile gündeme gelen Derebucak, farklı bölgelerde de oluşan su birikintileri ile adeta bir göl havzası özelliğine büründü. Yağışların ardından Derebucak bambaşka bir güzelliğe kavuştu.

SU DERBENT'İ DEĞİŞTİRDİ

Son yağmurların ardından Derebucak’ın Pınarbaşı Mahallesinde tarım arazilerinde oluşan su birikintileri doğaya farklı bir manzara kattı. Toprağın suyla buluştuğu bu anlar, doğanın gücünü ve bereketini bir kez daha gösterdi. Oluşan su birikintileri yeşil doğa ile de birleşince çok farklı bir manzara oluşturdu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.