Hakkari'nin Derecik ilçesine bağlı Anadağ köyü Mamraş bölgesinde, 1 Mart 1990 tarihinde gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden 8 şehidin mezarları, uzun yıllar sonra yeniden yapıldı.

ŞEHİT MEZARLARINA ÖZEN GÖSTERİLDİ
Kuzey Irak sınır hattındaki Derecik'te göreve başlayan 1. Hudut Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Kıvanç Köseoğlu, yıllardır hasar gören ve sahipsiz kalan şehit mezarlarının onarımını üstlenerek önemli bir çalışmaya imza attı. Kendisi tüm masrafları karşıladı ve kısa sürede askerler, güvenlik korucuları, şehit yakınları ile bölge halkının desteğiyle mezarların onarımını tamamladı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Yapılan onarımlar sayesinde şehit mezarları düzenlenerek anıt niteliğinde bir alan oluşturuldu. Çalışmalar, bölge halkı ve şehit aileleri tarafından büyük bir takdirle karşılandı. Şehit yakınlarından İmat Güngör, "Yıllardır şehitlerimizin mezarlıkları sahipsiz ve bakımsızdı. Kurmay Yarbay Kıvanç Köseoğlu’nun kendi imkânlarıyla başlattığı bu çalışma bizleri çok duygulandırdı. Allah kendisinden razı olsun" dedi.







