Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Venezuela'daki operasyonun temel nedeninin ABD ekonomisinin içine düştüğü darboğazı aşmak ve ülkenin yeraltı zenginliklerine el koyma isteği olduğunu belirtti.
ABD'nin Emperyalist Girişimleri ve Dünyanın Durumu
Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Venezuela'daki gelişmeleri değerlendiren Destici, ABD'nin bu müdahalesinin ardında yatan asıl amacın, çökme sinyalleri veren Amerikan ekonomisine nefes aldırmak ve Venezuela'nın sahip olduğu yeraltı varlıklarını ele geçirmek olduğunu savundu. Destici, ABD'nin uluslararası politikasını eleştirerek, Kanada ve Grönland örneklerini hatırlattı ve ABD yönetiminden dünyaya barış değil, kaos getirdiğini ifade etti. Trump yönetiminin politikalarının değiştiği yönündeki yorumları gerçekçi bulmadığını belirten Destici, ABD'nin artık evrensel değerler yerine kendi çıkarlarını önceliklendirdiğini vurguladı.
Birleşmiş Milletler'e Eleştiri ve Avrupa'nın Rolü
Destici, Venezuela olayında Birleşmiş Milletler'in sessiz kalmasını eleştirerek, örgütün anlamını yitirdiğini söyledi. BM'nin yapısının yeniden şekillendirilmesi gerektiğini savunan Destici, aksi takdirde ABD ve diğer emperyalist devletlerin benzer girişimlerinin devam edeceğini ve zayıf ülkelerin ezileceğini belirtti. Avrupa'nın da ABD karşısındaki çekingen tavrını eleştiren Destici, NATO kurallarının işletilmesi gerektiğini, aksi takdirde Avrupa'nın da büyük tehdit altında olacağını dile getirdi.
Türkiye'ye Yönelik Hakaretlere Sert Tepki
Yaşananlar sonrası Türkiye düşmanlarının ve bölücü terör örgütlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan hakaret ve imalarını reddettiğini belirten Destici, bu benzetmelerin aşağılayıcı olduğunu söyledi. Destici, Türkiye'nin mayasının sağlam olduğunu ve kimsenin Türk milletini bölemeyeceğini vurguladı. Yunanistan'a seslenerek cesaretleri varsa Türkiye'ye gelmelerini söyleyen Destici, 100 yıl önce Ege Denizi'nde boğulduklarını hatırlattı. ABD'nin Venezuela'ya yaptıklarını Türkiye'ye yapamayacağını, çünkü Türk milletinin onurundan vazgeçmeyeceğini ve 15 Temmuz'da da bunu gösterdiğini ifade etti. Vatanın bir çakıl taşını dahi kimseye vermeyeceklerini sözlerine ekledi.
Emekli ve Asgari Ücretli Vatandaşlara Yönelik Öneriler
Destici, emekli maaşları ve asgari ücrete ilişkin de açıklamalarda bulundu. Düşük emekli maaşı alanlar, tek emekli maaşı olanlar ve evi kirada olanlar gibi belirli gruplara yönelik destekler verilmesi gerektiğini söyledi. Aynı şekilde asgari ücretliler için de kira, çocuk ve öğrenci yardımı gibi desteklerin sunulabileceğini belirtti. Bu çalışmaların geciktirilmemesi gerektiğini vurgulayan Destici, 16 milyon emekli ve 5 milyon asgari ücretlinin hepsinin aynı durumda olmadığını, en çok geçim sıkıntısı çeken ailelere ve vatandaşlara sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi. Düşük emekli maaşlarının iyileştirilmesi için bir komisyonun çalıştığını ve bu çalışmadan emeklilerin yüzünü güldürecek sonuçlar beklediğini ifade etti. Maaşların cebe girmeden erimesinin sadece bir hesap hatası değil, aynı zamanda bir yönetim ve adalet sorunu olduğunu sözlerine ekledi.








