Develi'nin dondurulmuş meyveleri: Yıl boyu tazelik, sağlıklı atıştırmalık

EĞİTİM Yayınlanma : 17 Temmuz 2026 03:34 Düzenleme : 17 Temmuz 2026 03:34
Develi'nin dondurulmuş meyveleri: Yıl boyu tazelik, sağlıklı atıştırmalık
Develi ilçesinde uygulanan 'dondurarak kurutma' yöntemiyle meyveler yıl boyu tazeliğini koruyor, sağlıklı ve pratik atıştırmalıklar sunuyor.

Kayseri'nin verimli topraklarıyla bilinen Develi ilçesi, meyvecilikteki yenilikçi yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor. Burada üretilen meyveler, geleneksel yöntemlerin ötesine geçerek 'dondurarak kurutma' (Freeze-Drying) yöntemiyle işleniyor ve böylece yılın her döneminde taze lezzetler sofralara taşınıyor.

Develi\

YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ İLE MEYVE KURUTMA

İki yıllık bir deneyimle bu modern teknolojiye Develi'yi kazandıran Adem Sungur, meyve kurutma yöntemlerinin çeşitliliğini ve sunduğu avantajları vurguluyor. Güneşte kurutma, islimleme, fırınlama gibi yöntemlerin yanı sıra, Freeze-Drying tekniği meyvelerin doğal yapısını, vitaminlerini ve lezzetini en üst düzeyde koruyarak yıl boyu saklanabilmesini sağlıyor. Bu işletmede dut, çilek, elma, armut, muz, kivi, kayısı, limon ve portakal gibi akla gelebilecek her türlü meyve bu yöntemle kurutuluyor.

SAĞLIKLI ATIRŞTIRMALIK ARAYIŞINA YENİ ÇÖZÜM

Katkısız ve yüzde yüz doğal olarak elde edilen bu dondurulmuş meyveler, özellikle çocukları cips gibi sağlıksız atıştırmalıklardan uzak tutmak isteyen aileler için cazip bir alternatif sunuyor. Sağlıklı ve doğal meyve cipslerine olan talep giderek artarken, Develi'deki bu işletme hijyenik koşullarda ürettiği ürünlerle öne çıkıyor. Meyveler önce derin dondurucuda 48 saat bekletiliyor, ardından Freeze-Drying makinesinde meyvenin su oranına bağlı olarak 20 ila 36 saat arasında kurutuluyor. Hafifliği ve saklama kolaylığı sayesinde seyahatlerde, kamplarda veya uzun yolculuklarda da tercih edilen bu ürünler, pratik birer lezzet deposu haline geliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.