Dışişleri Bakanı Fidan: Gazze, Filistin'in ayrılmaz bir parçası olmalıdır

GÜNDEM Yayınlanma : 12 Kasım 2025 19:55 Düzenleme : 12 Kasım 2025 19:55
Dışişleri Bakanı Fidan: Gazze, Filistin'in ayrılmaz bir parçası olmalıdır
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'nin Filistin'in bir parçası olduğunu ve insani yardımların engellenmemesi gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ile Türkiye-Mısır Ortak Planlama Grubu Birinci Toplantısı'nın ardından düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

GAZZE'YE DESTEK ÇAĞRISI

Fidan, Gazze'nin Filistin'in bir parçası olarak kalması gerektiğini vurguladı ve İsrail'in insani yardımlara yönelik engelleri kaldırması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Hamas'ın ateşkesin kalıcı olmasına yönelik adımlar atma iradesi gösterdiğini belirtti.

YARDIM GEMİSİ YOLA ÇIKTI

Fidan, Mersin Limanı'ndan Gazze'ye doğru hareket eden bir yardım gemisi hakkında bilgi vererek, bu geminin yaklaşık 810 ton insani yardım taşıdığını açıkladı. Gazze'deki yeniden imar süreci için Türkiye'nin tüm imkanlarını seferber edeceğini de sözlerine ekledi. Fidan, uluslararası toplumun Filistinlilerin yönetiminin esas olduğunu unutmaması gerektiğini vurgulayarak, Gazze'nin muamele görme şeklinin de bu anlayışa dayalı olması gerektiğini belirtti. Bu şekilde tartışmalı konuların çözümünün mümkün olabileceğini dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.