Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi, Huzurevleri Mahallesi'nde yaşanan trajik bir silahlı saldırı, bölgeyi yasa boğdu. Bir kıraathane önünde meydana gelen olayda, husumet güttüğü iddia edilen bir şahıs tarafından açılan ateş sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise ağır yaralandı.

SALDIRGAN ARAÇLA GELDİ, ATEŞ AÇTI
Edinilen bilgilere göre, M.A. isimli şüpheli, olay yerine araçla gelerek, aralarında daha önceden husumet bulunduğu öğrenilen Mehmet Özçelik ve Ömer Ö.'ye kurşun yağdırdı. Silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye hızla sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk müdahalede Mehmet Özçelik'in olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edilirken, ağır yaralanan Ömer Ö. ise acil olarak hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden Mehmet Özçelik'in cansız bedeni, otopsi işlemleri için morga gönderildi.

POLİS ŞÜPHELİLERİ YAKALAMAK İÇİN SEFERBER OLDU
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından derhal harekete geçti. Şüpheli M.A.'nın kimliğini tespit eden ve yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlatan emniyet güçleri, bölgedeki güvenlik önlemlerini artırdı. Olayla ilgili soruşturma derinleştirilirken, görgü tanıklarının ifadeleri ve kamera kayıtları inceleniyor.







