Diyarbakır'da Şehit Yakınları ve Gaziler İçin 'Sanatla Yaşam Sergisi' Açıldı

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 12 Ekim 2025 15:25 Düzenleme : 12 Ekim 2025 15:25
Diyarbakır'da Şehit Yakınları ve Gaziler İçin 'Sanatla Yaşam Sergisi' Açıldı
Diyarbakır’da Şehit Yakınları ve Gaziler için ‘Sanatla Yaşam Sergisi’ açıldı, şehit ve gazi eşlerinin psikososyal destek almasını sağlayacak bir hizmet modeli hayata geçirildi.
Diyarbakır'da Şehit Yakınları ve Gaziler İçin 'Sanatla Yaşam Sergisi' Açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle Diyarbakır’da şehit yakınları ve gazilerin eşlerine yönelik yeni bir hizmet modelini hayata geçirdi.

ŞEHTİ YAKINLARI VE GAZİLER İÇİN SANAT TERAPİSİ

Projede katı sanatı, minyatür ve yağlı boya gibi geleneksel sanat dallarında 150’ye yakın eser üretildi. İlk uygulaması Ankara’da Çukurambar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen proje kapsamında şimdi ise Diyarbakır’da pilot uygulamanın 81 ile yaygınlaştırılmasının ilk adımı olarak dikkat çekiyor.

PROJENİN HİLESİ

Projede psikologlar eşliğinde yürütülen ve hem manevi hem de sosyal anlamda güçlendirici bir destek modeli sunuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.