Diyarbakır sıcağa teslim: Tarihi köprüler bile turist bekliyor

ÇEVRE Yayınlanma : 09 Temmuz 2026 02:55 Düzenleme : 09 Temmuz 2026 02:55
Diyarbakır sıcağa teslim: Tarihi köprüler bile turist bekliyor
Diyarbakır'da 40 dereceyi aşan sıcaklıklar nedeniyle tarihi On Gözlü Köprü başta olmak üzere turistik mekanlar boş kaldı. Normalde insan yoğunluğu olan köprü, yazın en sakin dönemini yaşıyor.
Diyarbakır sıcağa teslim: Tarihi köprüler bile turist bekliyor

Diyarbakır'da termometrelerin 40 dereceyi göstermesiyle birlikte, kentin sembollerinden tarihi On Gözlü Köprü'nün de aralarında bulunduğu tarihi mekanlar adeta sessizliğe büründü. Her gün binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan bu eşsiz yapı, kavurucu sıcakların etkisiyle sakin bir döneme girdi.

Diyarbakır sıcağa teslim: Tarihi köprüler bile turist bekliyor 1

SICAKLIKLAR TURİSTLERİ KAÇIRDI

Genellikle turistlerin gezi rotasında önemli bir yer tutan ve ziyaretçilere adeta tarihi bir yolculuk sunan köprü, bu yıl yaz mevsiminin en sakin günlerini yaşıyor. Normalde insan yoğunluğunun yaşandığı bu turistik noktada, hava sıcaklığının 40 dereceyi aşmasıyla birlikte ziyaretçi sayısında belirgin bir düşüş gözlemleniyor. Turistler, gün içinde tarihi konakları ziyaret ettikten sonra, akşam serinliğinde bu tarihi yapıyı gezmeyi tercih etse de, gündüz saatlerindeki yoğun ilgi azaldı.

Diyarbakır sıcağa teslim: Tarihi köprüler bile turist bekliyor 2

TARİHİ MİRAS BOŞ KALDI

1065 yılında Mervaniler tarafından inşa edilen ve görkemiyle büyüleyen On Gözlü Köprü, sıcak hava dalgasının etkisiyle adeta ıssızlaştı. Kentin cadde ve sokaklarının da boşaldığı bu günlerde, tarihi dokusuyla öne çıkan mekanların sakinliği dikkat çekiyor. Bu durum, hem tarihi yapıların korunması hem de turizm potansiyelinin değerlendirilmesi açısından dikkatli bir strateji gerektirebilir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.