Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF), kuruluşunun 13. yılını kutlarken, mesleğin sorunlarına dikkat çekerek acil bir Basın Meslek Yasası'nın çıkarılması gerektiğini bir kez daha vurguladı. Federasyon yönetimi tarafından yayınlanan mesajda, bölgedeki gazetecilik faaliyetlerinin ve meslektaşların haklarının savunulması gerektiği belirtildi.

FEDERASYONUN BÜYÜYEN AİLESİ VE MÜCADELESİ
26 Temmuz 2013 tarihinde Erzurum merkezli olarak kurulan DGF, o günden bu yana Erzincan, Ardahan, Muş, Bitlis, Elazığ ve Bingöl gibi illerden gelen cemiyetleri bünyesine katarak büyüdü. Üst kuruluşu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile birlikte mesleğin sorunlarına karşı ortak bir mücadele yürüten federasyon, hem gazetecilik mesleğini icra etme hem de meslektaşlarının karşılaştığı zorlukların çözümünü sağlama yolunda ilerliyor. Bu süreçte ülkemizin ve milletimizin sorumluluklarının, kendi sorunlarından önce geldiği bilinciyle hareket ettiklerini ifade ettiler.
KAYIPLAR VE GELECEĞE DAİR MESAJLAR
Federasyonun açıklamasında, kuruluşundan bu yana yitirilen kurucu başkanlar ve meslek büyükleri anılarak, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, camiaya başsağlığı dilendi. Mart ayında yitirilen Kurucu Genel Başkan Feridun Fazıl Özsoy ve geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Haydar Karaduman, Yücel Sezer gibi isimler anıldı. Federasyon, kuruluşunun 13. yılının tüm meslek örgütlerine ve meslektaşlara hayırlı olmasını dilerken, zor şartlar altında görev yapan başkan ve gazetecilere sağlık ve başarı temennisinde bulundu. Mesleğin standartlarını yükseltme, itibarını koruma ve çalışanların haklarını güvence altına alacak kapsamlı bir Basın Meslek Yasası'nın ivedilikle çıkarılması gerektiği vurgusu tekrarlandı.







