Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü'nde öğrenciler yaban hayatı eğitimi aldı

ÇEVRE Yayınlanma : 22 Mayıs 2026 18:02 Düzenleme : 22 Mayıs 2026 18:02
Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü'nde öğrenciler yaban hayatı eğitimi aldı
Kastamonu'da 22 Mayıs Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü'nde düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencileri, yaban hayatı eğitimi aldı ve doğa koruma çalışmalarını yerinde deneyimledi.
Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü'nde öğrenciler yaban hayatı eğitimi aldı

Kastamonu'da 22 Mayıs Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencileri, Ilgaz Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda uygulamalı eğitim aldı.

Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü\

ÖĞRENCİLER SAHADA UYGULAMA YAPTI

Etkinlik, geleceğin ormancıları ve doğa koruyucularına yönelik etkili bir arazi eğitimi sunmayı amaçlıyordu. "Küresel Etki İçin Yerel Hareket" temasıyla düzenlenen bu eğitimde, öğrenciler yağmurlu havaya rağmen biyolojik çeşitlilik çalışmalarını sahada tecrübe etti. Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilen programa, Kastamonu Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinden öğrenciler katıldı.

Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü\

BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİN ÖNEMİ VURGULANDI

Öğretim Üyesi Dr. Abdullah Uğış eşliğinde yapılan gezide öğrencilere, tür izleme çalışmaları ve fotokapan sistemleri hakkında bilgi verildi. Uğış, etkinliğin amacını açıklarken, biyolojik çeşitliliğin korunması ve kayıt altına alınmasının önemine dikkat çekti. Katılımcılardan Rümeysa Zehra Kaderli, bu tür etkinliklerin mesleki açıdan kendileri için büyük katkılar sağladığını belirtti. Öğrenciler, uzmanlar eşliğinde bölgedeki biyolojik çeşitlilik unsurlarını yerinde inceledi. Bu eğitim, yaban hayatının takibinde önemli rol oynayan fotokapanların doğaya nasıl kurulduğunu öğrenme fırsatını sundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.