Düzce’de çalışan gazeteciler günü anlamlı etkinlikle kutlandı

YAŞAM Yayınlanma : 12 Ocak 2026 07:28 Düzenleme : 12 Ocak 2026 07:28
Düzce’de çalışan gazeteciler günü anlamlı etkinlikle kutlandı
Düzce'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, düzenlenen anlamlı etkinliklerle kutlandı ve gazetecilerin önemi vurgulandı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Düzce'de ilk kez gerçekleştirilen özel bir etkinlikle kutlandı. Düzce Çalışan Gazeteciler Cemiyeti tarafından Mutfak Sanatları Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Vali Selçuk Aslan, Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce Jandarma Komutanı Mustafa Tetik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Kılıç ve yerel ile ulusal basın temsilcileri katıldı. Aynı zamanda geçmişte hayatını kaybeden Düzce'deki basın mensuplarının yakınları da etkinlikte yer aldı.

GAZETECİLERİN ÖNEMİ VURGULANDI

Etkinlikte Düzce Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Armutcu, 10 Ocak tarihinin gazeteciler için önemli bir milat olduğuna dikkat çekerek, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı kanunun basın mesleğindeki ilişkilerin düzenlenmesi açısından önem taşıdığını ifade etti. Armutcu, gazeteciliğin fedakârlık ve sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu belirtti.

DEVLET MİLLET İŞ BİRLİĞİ

Vali Selçuk Aslan, konuşmasında Düzce'de görev yaptığı süre zarfında gerçekleştirilen projelerden bahsederek, basın mensuplarıyla kurulan güzel ilişkilere değindi. Aslan, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak basın emekçilerine başarılar diledi. Düzce Milletvekili Ercan Öztürk de, etkinliğin önemine vurgu yaparak, basın emekçilerinin demokrasinin güçlenmesinde önemli bir rol oynadığını söyledi. Ayrıca, etkinlikte ebediyete intikal eden basın mensuplarının yakınlarına plaket verildi ve program, Cemiyet Başkanı Mustafa Armutcu'nun Vali Aslan’a plaket takdimi ile sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.