Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün kırsal kalkınma destekleri kapsamında başlattığı Fındıkta Hasat Filesi Hibe Desteği projesi olumlu sonuçlar veriyor.

OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER
Güven köyünde yaklaşık 41 dekarlık alanda fındık hasat filesi kullanan Halim Arslan'ın bahçesini İl Müdürü Esra Uzun ziyaret etti. Arslan, uygulamanın işçilik maliyetlerini düşürdüğünü ve ürün kalitesini artırdığını dile getirdi. Arslan, Bakanlığa teşekkür ederek, işçiliğin hafiflediğini, fındığın daha temiz olduğunu ve aflatoksin oluşumunun önlendiğini vurguladı. Çürüme azalmasıyla randımanın artacağını ve depo ömrünün uzayacağını da sözlerine ekledi.

HİBE DESTEĞİ
Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, yüzde 50 hibe desteğiyle fındık üretiminde önemli yeniliklerin hayata geçtiğini belirtti. 12 çiftçinin toplamda 1 milyon 724 bin 716 TL hibe desteği aldığını açıklayan Uzun, bu uygulamaların fındığın dünya pazarındaki yerini güçlendireceğini ifade etti. Üreticilerin yenilikçi yöntemlere gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduğunu da sözlerine ekledi.
Fındık Hasadı Devam Ediyor
Düzce'de fındık hasadı ve harmanı devam ediyor.







