Edremit'te, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde, vatanı ve demokrasiyi savunurken hayatlarını kaybeden şehitler dualarla anıldı.
ŞEHİTLİK ZİYARETİ VE MEVLİT PROGRAMI
Etkinlikler, Edremit Kaymakamlığı'nın öncülüğünde gerçekleştirildi. İlk olarak Edremit Şehitliği'nde yapılan programda, Kaymakam Ahmet Odabaş, 19. Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ergün Fidan ve diğer protokol üyeleri, şehit kabirlerini ziyaret ederek çiçek bıraktı. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi.
MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU
Şehitlik programının ardından Bekir Efendi Camii'nde, aziz şehitlerin ruhuna ithafen Mevlid-i Şerif okutuldu. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği bu anlamlı programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında Hatm-i Şerif duası yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anma fırsatı sundu.









